Den Hoek, praktijk voor holistische diergeneeskunde

Den Hoek is een holistische praktijk, waar westerse en oosterse (dier)geneeskunde samen komen en het welzijn van u en uw dier voorop staat. Wij hebben ruim 21 jaar ervaring in het behandelen van dieren op deze wijze.

Te behandelen klachten bij paarden
Sinds enkele jaren behandelen de dierenartsen van de praktijk voor holistische diergeneeskunde Den Hoek, ook in Dalfsen.
©Eric LaaarakkerBij Den Hoek kunt u uw dier voor nagenoeg alle klachten laten behandelen, maar met name zijn wij gespecialiseerd in rugproblemen, chronische pijnklachten bijvoorbeeld ten gevolge van artrose, problemen met pezen of banden, interne problemen, gedragsproblemen, allergieën en diverse andere huidaandoeningen.

De behandeling bestaat uit een combinatie van verschillende therapieën. Uit ervaring is gebleken dat door het combineren van verschillende therapievormen het effect groter is.

Wij gebruiken de volgende therapievormen:

Voor chronische rugklachten, zoals kissing spines en de bijbehorende pijnbestrijding bestaat de mogelijkheid om goudkorrels onderhuids te implanteren.
Daarnaast kunt u in de praktijk uw paard preventief laten controleren, bijvoorbeeld voor en na het wedstrijdseizoen, zodat rugklachten c.q. scheefstanden van de wervelkolom in een vroegtijdige fase behandeld kunnen worden.
Tevens kunnen er ook primair wervelblokkades ontstaan door bijvoorbeeld trauma (denk aan vallen, ruw spel etc.). Deze klachten zijn vaak goed te verhelpen door middel van diverse manipulatieve technieken eventueel in combinatie met acupunctuur.

Wat betekent holistisch?
De term holisme komt van het woord holos, wat “het geheel” betekent. Bij de holistische geneeswijze gaat men uit van drie “lagen”: fysiek, energetisch en emotioneel/spiritueel.
Onderzoek en behandeling zijn erop gericht is het dier in zijn totaliteit te behandelen en te streven naar een emotionele en lichamelijke balans. De combinatie van therapieën maakt het geheel meer dan de som der delen: men bereikt beter resultaat door de oorzaak op te sporen en van diverse kanten te benaderen.

Het onderzoek
Allereerst zal een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Soms kan het nodig zijn dat uw dier doorgestuurd wordt voor nader regulier onderzoek (bijvoorbeeld röntgen/echo/bloedonderzoek).
Daarna wordt uw dier energetisch in zijn geheel doorgemeten. Bij het meten van de diverse lagen worden meerdere instrumenten en methodes gebruikt, waaronder de Lecher antenne, waarmee de vitaliteit van organen en weefsel kan worden gemeten.
De Connectiesensor is ook een meetinstrument, deze wordt gebruikt bij het opsporen en behandelen van verstoring en blokkades.
Wij controleren ook het voer, voedingssupplemeneten, medicijnen en voor paarden ook het zadel.
Tijdens het eerste onderzoek wordt uw dier doorgemeten, onderzocht en wanneer nodig behandeld.
Tevens schenken wij aandacht aan omgevingsfactoren, gedrag en omgang. Hiervoor werken wij nauw samen met diverse specialisten: radiologen, orthopeden, zadelmakers, hoefsmeden en gedragsdeskundigen.

Ons behandeladres in Overijssel, Dalfsen
Regelmatig is één van de dierenartsen van de praktijk voor holistische diergeneeskunde Den Hoek op de locatie van trainingscentrum Paard Centraal aanwezig om paarden uit de omliggende omgeving te behandelen.
Voor meer informatie over de data en het maken van een afspraak kunt u telefonische contact opnemen met de praktijk Den Hoek op: 030-2961462 of per mail info@HolistischDierenarts.nl

horse food