Specials van Paard Centraal

Door het hele jaar heen organiseren we Specials ....... nuttige, leuke, gezellige maar vooral ook inspirerende bijeenkomsten.

De volgende SPECIALS staat gepland:
 


Lezing Annika ten Napel

Onderwerp van deze lezing : Paardentypen - Annika ten Napel

Een super interessante, interactieve lezing over het herken je paard met betrekking tot de vijf elementen: vuur, aarde, hout, water en metaal - een lezing gegeven de dierenarts Annika ten Napel.

De leer van de vijf elementen komt uit China en is door holistisch dierenarts Eric Laarakker vertaald naar paarden.
 
De vijf elementen zijn:
 1. hout
 2. vuur
 3. aarde
 4. metaal
 5. water.
Het type heeft niet alleen invloed op het karakter, maar ook op de omgang, huisvesting, training, voeding en zelfs op de gezondheid van je paard. In dit prettig geschreven en mooi geïllustreerde boek wordt het allemaal uitgelegd. Daarnaast kun je zien welk type je zelf bent, en het type van je paard vaststellen door middel van een uitgebreide vragenlijst.
Door kennis van de vijf elementen zul je je paard beter kunnen begrijpen, trainen en verzorgen!
 
Kosten deelname zijn €30, voor meer info mail naar info@paardcentraal.nl

Wanneer: zaterdag 14 januari 2017
Waar: Trainingscentrum Paard Centraal - Dalfsen
Tijd: 09.00-12.30uur
Kosten: €30,- per persoon per lezing. Vooraf aanmelden verplicht.

Interesse? Inschrijven kan via http://www.paardcentraal.nl/Lezing_inschrijf.html 


 

Summercamp of Trainingstraject:

Samen met uw paard in de zomer aan het werk?? Of u zelf op vakantie en uw paard laten doortrainen?

Wij bieden in de zomervakantie trainingen op maat aan. Lekker een paar dagen of een week achter elkaar trainen, een of meerdere uren per dag..... Gericht op een eindresultaat, die we samen kunnen afspreken.

Wij trainen uw paard ...... en we kunnen samen met u uw paard trainen.
Tijdspanne is afhankelijk van wat u graag wilt bereiken en in welk tempo.... alle onderdelen binnen Paard Centraal kunneningezet worden.

Trainingstraject:
Voor diegene die op zoek zijn naar begeleiding en een specifiek trainingsdoel voor ogen hebben, bieden wij onze kennis aan om te werken naar een vooraf gezamenlijk besproken trainingsdoel van de ruiter en/of het paard. Denk hierbij aan gedragscorrecties, trailerlaad problemen, het verbeteren van het ruitergevoel of het verbeteren van de onderlinge communicatie.

In onderling overleg spreken we af wat er bereikt moet worden en in welke tijdsspanne. Hierna stippelen we een route uit om aan de vastgestelde leerdoelen te gaan werken.
Er kan bijvoorbeeld gekozen worden iedere week af te spreken, om de week of het paard in training te zetten voor een (korte) periode en af te sluiten met trainingen van paard en ruiter gezamenlijk.

Lesgeven op uw eigen locatie kan eventueel in overleg.

In het trainingstraject maken we gebruik van de volgende onderdelen:

 • Loswerken
 • Grondwerk
 • Dubbele Lange Lijnen
 • Werken aan de hand
 • Gymnastiseren
 • Centered Riding - Rijden


Harmonie tussen ruiter en paard, harmonie in de beweging, harmonie in het leven. Deze harmonie kan alleen bereikt worden als het paard geen pijn heeft en met plezier zijn werk doet.

Tijdens de eerste les wordt een inschatting gemaakt van de verbeterpunten. Aan de hand daarvan maken we een trainingsplan aan welke punten en in welke volgorde we de training opbouwen.

Door Karin zal gekeken worden naar de sterke en zwakke punten van de ruiter en het paard. Voor de zwakke punten zal naar een oorzaak én een oplossing gezocht worden.
Zijn deze punten rijtechnisch op te lossen of is er een fysiek probleem wat het paard in de weg zit?
Als er een fysiek probleem ten grondslag lijkt te liggen, kan verwezen worden naar een dierenarts, osteopaat of andere therapeuten. Als er sprake is van een fysiek probleem dan zal dit eerst opgelost moeten worden voordat de training hervat kan worden.

Verder zal er gekeken worden naar de hulpen en zit van de ruiter en, als dat nodig is, naar het zadel en de stand van de hoeven. Dit alles met als doel de voorwaarden proberen te scheppen voor een goede trainingssituatie waarin paard en ruiter optimaal kunnen groeien.

Voor gedetailleerde informatie over de privé lessen of trainingstraject, en de daarbij behorende kosten kunt u uw vragen stellen via het contactformulier.
Aanmelden via info@paardcentraal.nl


2. Afsluiting van het Jubileum jaar

Om ons jubileum jaar goed af te sluiten, organiseren we in november of december een trainongsdag voor de klanten van Paard Centraal. Deze dag staat in het teken van fun, spel en plezier met je paard of pony. Geen eigen paard, informeer naar de mogelijkheden om van ons een paard te gebruiken!

Wat gaan we doen??
We gaan op een ontspannen manier werken aan diverse onderdelen: Grondwerk, TREC oefeningen, Centered Riding en het uitproberen van verschillende optomingen.

Datum:
Eind november - begin november.

Hoe laat:
De dag duurt van 10 uur tot 16 uur.

Waar:
We kunnen gebruik maken van een prachtige binnen accomodatie bij www.equestor.nl


Nu al geinteresseerd???
Aanmelden: Uw kunt zich aanmelden via de mail info@paardcentraal.nl of de telefoon: 06-30554545.
 
Wilt u geinformeerd worden over de activiteiten van Paard Centraal? Wij nodigen u uit om u aan te melden voor:

De nieuwsbrief - Paard Centraal

Vul uw e-mail adres in om de nieuwsbrief van Paard Centraal te ontvangen:

E-mail:
Naam:
Achternaam:
Inschrijven Uitschrijven

 
 
horse food