Biologische diervoeding

Paard Centraal heeft voor u (op bestelling) beschikbaar:

Bio Ron Muesli  20 kg  € 22,00
Bio Ron brok Plus  20 kg  € 22,00
Bio Ron granenmix  20 kg

  € 20,00

Bio Ron gele haver  20 kg  € 18,00
Bio Ron zwarte haver  20 kg  € 18,00
Bio Ron ruwe spelt  20 kg  € 22,00
Bio Ron spelt - geen EKO            20 kg  € 18,00

Actuele prijzen: door allerlei omstandigheden kunnen prijzen veranderen. Voor de meest actuele prijzen kunt u ook kijken op de website van Bio Ron.

Afhalen: op afspraak. Betalen via PIN of via de bank.
Alle andere producten van Bio Ron kunnen ook op bestelling geregeld worden.
 Contact  Bestellen

 


Biologische paarden voeding

Bio-Ron biedt een hoogwaardig assortiment aan biologische paarden voeding, krachtvoer voor paarden die een perfecte aanvulling is op het ruwvoer. Alle paarden voeding is gemaakt volgens de filosofie van Bio-Ron, back to basic en kwalitatief minimaal bewerkte paarden voeding.
kybalion 1
Het assortiment paarden voeding van Bio-Ron is uniek want de verschillende krachtvoer voor paarden zijn enkel van volledige / hele granen en zaden gemaakt, uiiteraard afkomstig van gecontroleerde biologische herkomst.

De pure paarden voeding van Bio-Ron is een waardevolle aanvulling op het ruwvoer, want goede kwaliteit ruwvoer is natuurlijk het begin!
Bio-Ron staat voor back to basic en minimaal bewerkte paarden voeding. Kracht in krachtvoer betekent in onze optiek vooral vitaliteit!
 

Krachtvoer voor paarden van Bio-Ron

Alle voeders zijn geschikt voor zowel veulens, opfok paarden, volwassen paarden, drachtige merries, hengsten, hobby paarden en sportpaarden. Kortom: alle paarden!

Bio-Ron heeft in zijn assortiment paarden voeding zes verschillende krachtvoer voor paarden voeding die een uitstekende aanvulling zijn op het ruwvoer.


Paarden voeding, brok, graan of allebei ??

Indien gewenst kan er gekozen worden om als paarden voeding naast de granen ook brok te voeren b.v. voor snellere energie toevoer.
Doe dit dan wel altijd gescheiden om de opname te optimaliseren, de dieren moeten gaan kauwen op de granen en dat doen ze als ze enkel granen krijgen.

Uit onderzoek blijken organen en klieren al te reageren voor paarden het krachtvoer daadwerkelijk opneemt! Brok is gemalen, lees voorgekauwd, voeding. Paarden nemen dit dus anders op.

Mensen komen nog wel eens met het argument dat ze de granen terugvinden in de mest en het daarom verspilling is. Dit komt vooral voor bij voeders waarbij de hele granen een aandeel zijn en de rest smakelijk en makkelijk verteerbaar is gemaakt.
Vanzelfsprekend wordt er dan niet goed gekauwd op de granen en de spijsvertering is blijkbaar (nog) niet ingesteld op het verteren van hele granen.

kybalionetensky
Geef je alleen granen dan gaan paarden echt kauwen, maken veel speeksel aan, dit is essentieel voor de verdere vertering van de paarden voeding.
Gaan de paarden knoeien check dan ook mond en gebit.

Een dier wat gewend is aan weinig cellulose en bewerkt paarden voeding heeft, in eerste instantie, met het goed opnemen / verteren van de granen en dan vindt je ze ook meer in de mest.

Dit veranderd wanneer er meer structuur in het dieet wordt gebracht.
In dat geval zul je wellicht, in de overgangsperiode, ook brokken moeten voeren om het dier op conditie te houden.

Het kan zijn dat de darmflora te onstabiel is en de granen zullen overprikkelen. Begin dan met meer brokken en een beetje granen en evt. wat meer spelt.

Bouw granen vervolgens langzaam op en reduceer de brok. Je geeft hiermee de informatie aan het verteringsysteem dit is wat jullie moeten gaan verteren.
Dit kan je ondersteunen met Bokashi en Veendrenkstof . Als het dieet (nog) niet optimaal is werken deze producten uitstekend om de zaak in balans te houden en een goede opname mogelijk te maken.

In een situatie waarin duidelijk het ruwvoer te wensen overlaat en het dier regelmatig slechte mest heeft raden we aan ook Moeder Aarde in te zetten. Dit is een mix van bentonit klei, lava en oesterkalk die de inwendige PH / zuurgraad verhoogt, gifstoffen bindt en afvoert.

Nieuw van Bio-Ron / Bio-Chi voor grazers
Een volledig nauurlijke vitaminen en mineralen booster plus kruiden.

Meer info klik hier

Zelf mixen voeders

Samen met een holistisch dierenarts hebben we bemeten dat onze paarden voeding passend is voor de meeste paarden. Alle soorten paarden voeding kunnen prima gemixt worden tot een individueel afgestemde combinatie.

Haver?

bio_ron_weide_zaden


De verschillende paarden voeding van Bio-Ron bevatten een deel haver en gerst.

Haver en gerst waren de hoofdgranen die aan paarden gevoerd werden voor we chemisch gingen analyseren.

Men was door ervaring tot deze conclusie gekomen en deze kennis was wereldwijd verspreid.

Nu bekijkt men haver met argusogen.

Dieren zouden er heet en onhandelbaar van worden maar deze mening wordt niet door iedereen gedeeld.

In de kruidenleer staat haver voor rustgevend, avena sativa / wilde groene haver maar ook als vuur element.

Dus in de juiste kwaliteit / hoeveelheid is haver zeer waardevol voedsel, net als gerst, tarwe en mais etc.

Iedere soort heeft specifieke eigenschappen die je niet moet polariseren in negatief en positief, want anders blijf je met een heel beperkt voedingspakket over en een dier wat niets meer kan hebben.

Men is naar mijn idee te veel bezig van alles te elimineren, zonder naar oorzaken van intolerantie te zoeken en zaken eerst in juist perspectief te plaatsen. Waardoor het dieet steeds eenzijdiger wordt, mensen angstig worden, zelfs geen vertrouwen meer in voedsel hebben.

Te veel dieren volgen naar mijn idee onnodig een speciaal dieet, mensen durven niet meer te varieren, wat blijft er dan nog over?

Structureel voedsel voorverteren en bewerken is eerder een stap terug dan voorwaarts in de dynamiek die leid naar duurzame / zelfonderhoudende gezondheid doormiddel van passende voeding.

Advies hoeveelheid aanvullende paarden voeding

Voer advies.
De hoeveelheid die we "aanvullend" voeren is afhankelijk van ras, geslacht, conditie en (gebruiks)doel.
Globaal ligt dat tussen 0,1 a 0,4 % van het lichaamsgewicht. Dus paard van 500 kg = 500 gram tot 2 kilo per dag.

Om hele granen te kunnen verteren moet het dier wel al een spijsvertering hebben die dit aankan voor het zover is rustig opbouwen en aanvullen met de brok voor makkelijke opname. Het best apart van elkaar voeren!

bio-ron_weide_zaden24Neem de tijd bij dieren die komen van een lichtverteerbaar dieet van meelbrokken, bewerkte meusli's / granen, mals gras en mals hooi of kuil.

Eigenlijk is dit allemaal geen paarden voeding. Voor een gemiddeld paard meer dan 1 kilo graan goed kan verteren, vanuit deze situatie, moet je minstens een half jaar rekenen voor de darmflora dit aankan.

Uiteraard in combinatie met goed ruwvoer evt. ondersteund met activerende supplementen.

Wanneer we echt goed ruwvoer verstrekken en goede weidegang geven zou het in principe niet nodig hoeven zijn iets aanvullend te voeren.

Maar gezien de lage diversiteit en gebrek aan vitaliteit in het gemiddelde paardendieet zijn dagelijks een beetje granen en zaden een zeer waardevolle en opbouwende aanvulling. Al krijgen ze maar wat handjes.


Bio-Ron biedt een hoogwaardig assortiment aan biologische diervoeding, krachtvoer die een perfecte aanvulling is op het ruwvoer.

Alle diervoeding is gemaakt volgens de filosofie van Bio-Ron, back to basic en kwalitatief minimaageiten_weide1l bewerkte voeding.

De diervoeding van Bio-Ron is uniek omdat de verschillende krachtvoeders gemaakt zijn van enkel volledige / hele granen en zaden. Uiteraard afkomstig van gecontroleerde biologische herkomst.

De pure diervoeding van Bio-Ron is een waardevolle aanvulling op het ruwvoer, want goede kwaliteit ruwvoer is natuurlijk het begin!
Daarnaast is de diervoeding van Bio-Ron ook nog eens lekker; we hebben immers nog van geen enkele eigenaar/dier gehoord dat onze voeding niet gegeten wordt!

Bio-Ron staat voor back to basic en minimaal bewerkte diervoeding.
Kracht in krachtvoer betekent in onze optiek vooral vitaliteit!

Krachtvoer voor paarden, ezels, geiten, schapen, kippen, koeien en varkens

Bio-Ron is specialist in diervoeders bedoeld voor paarden, deze worden ook prima gegeten door ezels en andere dieren die granen en zaden op het menu hebben staan.
Door het succes van de diervoeders voor paarden heeft Bio-Ron zijn assortiment uitgebreid met biologische schapen voeding, geiten voeding, kippen voeding, runder voeding en varkensvoer.

De diervoeders van Bio-Ron zijn geschikt voor alle condities, rassen, leeftijden en geslachten.

Kwalitatieve biologische diervoedingspelende_paarden1
Pure, hoogwaardige en met zorg geteelde granen en zaden van biologische kwaliteit vormen bij ons de basis van alle diervoeders.

Alle diervoeding is gegarandeerd zonder kunstmest geteeld, zijn vrij van residuen van landbouw chemicaliën en genetisch gemodificeerde grondstoffen en planten (non GMO).

Wij gebruiken geen melasse, soja, meel, gries, schroot, pulp of andere bijproducten.

Ook gebruiken wij geen producten voor ons krachtvoer and andere diervoeding van bio-bedrijven in omschakeling.


'Hele granen en zaden van biologische kwaliteit brengen de noodzakelijke vitaliteit, diversiteit en structuur in het dieet van uw dier'

De biologische diervoeding is voedzamer omdat de planten niet worden opgejaagd en de biologische boer is ingesteld op behoud van de biologie / humus in de bodem.

Dit maakt dat de planten langzamer (lees normaal) groeien en daardoor een breder en evenwichtiger spectrum aan voedingstoffen / elementen kunnen opnemen.

De biologische planten voor de diervoeding hebben van nature meer essentiële vetzuren, complete eiwit complexen, vitaminen, anti-oxidanten, mineralen en metalen sporen elementen.

Onze diervoeding is verpakt in een eenvoudige bruine verpakking van ongebleekt recycle papier met minimale opdruk van milieu vervuilende inkt.

Kosten biologisch diervoeding Bio-Ron

waterbak_wei_paard53Wellicht zijn de prijzen van de diervoeding van Bio-Ron hoger dan uw huidige diervoeding.

De pure biologische diervoeding kan echter zuinig worden gevoerd omdat ze bestaat uit voeding op basis van hele granen en zaden.

U kunt tussen de 25% en 50% minder krachtvoer geven dan u gewend bent te geven.

Vergelijk het maar met wit brood uit de supermarkt en volkoren desembrood uit de biologische winkel.


Daarnaast is de biologische diervoeding een stuk gezonder dan de gewone diervoeding en gezonde dieren zijn minder vaak ziek.

Je voert minder maar “geeft” de dieren uiteindelijk meer.

Dit zorgt ervoor dat biologische diervoeding voordeliger is dan “normale” diervoeding.

Waarom diervoeding van Bio-Ron?

  • Pure diervoeding past beter bij het wezen van ieder dier omdat dit de vorm is zoals ze het in de natuur zouden vinden. Het is compleet van zichzelf.

  • Alle diervoeding is gegarandeerd zonder kunstmest geteeld, vrij van residuen van landbouw chemicaliën en genetisch gemodificeerde grondstoffen en planten (non GMO). Dit is natuurlijk beter voor de dieren maar ook voor het milieu.

  • Uit passend krachtvoer ontstaat vanzelf het darm milieu wat bij het dier past en daarmee een optimale opnamecapaciteit.

  • Volledig graan beval vitaliteit en vitaliteit is leven. Diervoeding van Bio-Ron zortvoor gezonde dieren.

  • Diervoeding van Bio-Ron is uiteindelijk goedkoper zijn dan 'normale' diervoeding.


    Overtuigd van de voordelen? Lees hoe je het best kunt overstappen op biologische diervoeding van Bio-Ron.

Serieuze of chronische problemen

Heeft u serieze problemen de juiste diervoeding te vinden? Wij raden aan uw dier eens door een holistische arts / therapeut te laten onderzoeken.
Er kan dan gemeten worden welke voeding het beste bij uw dier(en) past.

Meer infomatie:

Diervoeding Algemeen:
hoogwaardige biologische voeding voor dieren.
Volgens de filosofie van back to basic, puur & eerlijk en van de hoogste kwaliteit.
De voeding van Bio-Ron is uniek omdat deze gemaakt is van volledige en hele granen en zaden die afkomstig zijn van gecontroleerde biologische teelt.

Deze pure diervoeding is een waardevolle aanvulling qua voedingstoffen en zorgt voor een verhoging van de diversiteit en vitaliteit van het dieet. ... Lees meer via; Diervoeding Algemeen:

Of bezoek een specifieke pagina voor meer gedetaileerd informatie over de verschillende diervoeding van Bio-Ron.

Wil je meer lezen over het onderwerp vitale voeding bestel dan het boek ”Op zoek naar vitale voeding

Bron: http://www.bio-ron.com/

 

 

horse food